Zaloguj | Nowe konto | Pomoc | Szukanie zaawansowane
Szukaj :
Strona główna
Forum
Pytania i odpowiedzi
Profile

Google
Otylosc.org » » » Pytania i odpowiedzi » Inne sprawy » otyłość ogólnie » Meridia....Xenical...Adipex...Zelixa???

Autor Wiadomość
Emu

Miasto: Bielsko
Wysłany: 2005-04-21, 22:28   Meridia....Xenical...Adipex...Zelixa???

Mam pytanie co do tak zwznych wspomagaczy jak to jest po opasce czy mozna zażywaćtego typu tabletki aby pomuc sobie w stracie tłuszczyku cz niewono ich juz po operacji stosować? Pozdrawiam=)

megii_

Miasto: Gdańsk
Wysłany: 2005-04-22, 16:03   

Ja jestem po opasce i za każdym razem jak się pytam lekarza czy moge brać jakieś tabletki to namawia mnie do witamin w płynie (a tak bym wolała w tabletkach):(( a po opasce nie potrzebne są żadne wspomagacze waga sama będzie leciała w dół szkoda się truć :)) Ja jestem pewna że lekarz się nie zgodzi !!! Pozdrawiam Madzia :))

paula

Miasto: Częstochowa
Wysłany: 2006-10-25, 09:10   

czy przed operacją potrzebne jest branie jakis wspomagaczy np.Meridia?

arzepka

Miasto: Tarnów / Wrocław
Wysłany: 2006-10-25, 12:37   

Takie wspomagacze dla osób z dużą nadwagą nie są skuteczne. Nie warto ich stosować. To jest dobre jak chce się schudnąć 5 kg albo stracić centymetr w biodrach. I najbardziej i na trwałe odchudza portfel, bo jego jakoś efekt jo-jo nie dopada.

Pozdrawiam,

Agnesos

Miasto: Gdzies tam
Wysłany: 2007-01-16, 19:42   

Tez o tym myślałam ale faktycznie to jednak wydatek kasy...

buffi

Miasto: Lodz
Wysłany: 2007-01-16, 21:07   

daj sobie spokoj z takimi wspomagaczami ja bralam kiedys meridie fakt pare deko schudlam bo czym prtzy mojej tuszy bylo 10kg przestalam to brac i oczywiscie przytylam z nawiazka i szkoda tylko kasy bo wtedy to sporo kosztowalo nie wiem jak dzis,a odkad mam opaske niczym sie nie wspomagam i zapewniam cie zobaczysz jak sama na sobie jak waga bedzie spadala baz trucia sie.pozdrawiam :-D

Agnesos

Wysłany: 2007-01-16, 21:14   

buffi, Oby starczyło mi cierpliwości na ten moj apetyt, albo nei wiem moze po 3 zaciśnięciu poczuje w koncu respekt przy jedzeniu ??????? :-?

buffi

Wysłany: 2007-01-17, 13:58   

napewno dasz rade potrzeba ciut cierpliwosci .u mnie dopiero3zacisniecie bylo trafione i od tego momentu przestalam calkowicie odczuwac glod niczym sie nie wspomagajac.generalnie zaczelam tolerowac raczej papkowate pokarmy i mowiac wprost zjadalam serek czy jogurt i bylam zasycona na maks.czesc z pokarmow stalych odstawilam na stale i wcale mi tego nie brakuje pieczywo,ziemniaki i miesa tez nie jadam bardzo rzadko plasterek wedliny raczej przez rozsadek nizeli z ochoty.tez nie wierzylam ze uda mi sie tyle schudnac a jednak .u mnie najgorsza walka jest sama z soba o slodycze niestety to diabelstwo wchodzi rewelacyjnie ale jest najgorszym zagrozeniem dla naszych sylwetek,ja sobie pozwalam i teraz przez4miesiace nic nie poszlo w dol waga jak zakleta stoi w miejscu choc dzieki bozi nie idzie w gore ale juz przytomnieje i 2tydzien nie biore slodkiego do ust moje postanowienie z nowym rokiem nowym krokiem czyli 0slodkiego ewentualnie od wielkiego swieta takze trzymam za ciebie kciuki i zycze powodzenia w zrzucaniu kilogramow :lol:

Agnesos

Wysłany: 2007-01-17, 14:32   

buffi, No mam nadzieje bo na chwile dzisiejszą jestem troche zrezygnowana, ale wiem ze musze optymistycznie patrzeć w przyszłosc przeciez tyle lat nosiłam te kg i w jeden raz sie ich nie pozbędę, na nastepne docisnięcie będę jechać około 20 lutego więc mam nadzieje że będzie dobrze...choć troszkeczke żeby jeszcze mniej jeść i to mi wystarczy.

buffi

Wysłany: 2007-01-17, 16:09   

pozytywne myslenie i optymizm a takze usmiech to bardzo wazne sprawy niby to takie banaly a czasem potrafia zdzialac cuda :lol: glowa do gory AGNESOS :lol:

aniolek78

Miasto: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-05-07, 07:11   

No własnie jakis czas temu nasunęło mi sie równiez takie pytanie, jak jest z tymi wspomagaczami po opasce...bylam teraz na spotkaniu chlo i zadałam takie pytanie prof, ktory robi tego typu operacje...no i powiedzial, ze im bardziej człowiek jest łasy na słodkie i sobie z tym nie radzi, tym bardziej powinnien zazywac meridie, czy tez polska zelixe...nie ma do tego zadnych przeciwwskazan, jak wszystko jest z Toba ok...od razu narodzilo mi sie w głowie, ze "a moze prof jest przekupiony przez firmę farmaceutyczna", ale potem byłam u innego lekarza, z całkowicie innej specjalizacji i powiedzial mi identycznie to samo, ze nalezy to brac jak ktos nie radzi sobie ze slodyczami..opowiadal tez, ze organizm zeby odwykl od slodyczy, musi minąć tydzien...wiec probujcie

pozdr
anioleczekk

arzepka

Wysłany: 2007-05-07, 07:45   

No w ten sposób uzależnienie od słodyczy zamieniamy na uzależnienie od tabletek... gratuluję... powodzenia... :-/

venia

Miasto: Toruń
Wysłany: 2007-05-07, 09:26   

Brałam kiedyś Adipex. Schudłam bardzo szybko 13 kg ale jeszcze szybciej przytyłam jak go odstawiłam i nie 13 kg a 20kg :-( Adipex to pochodna amfetaminy i na mnie to tak działało, mogłam nie jeść, nie spać przez trzy dni potem padałam jak mucha na pare godzin. Po kilkugodzinnym śnie znów jak nowo narodzona, pełna energi itd... Wtedy się cieszyłam teraz bym nigdy więcej tego nie wzieła do ust!!! To naprawde narkotyk który uzależnia i robi dziury w mózgu...doświadczyłam tego na własnym organiźmie, ciężko mi było przestać to brać, a jak w końcu odstawiłam to czułam się tak jakbym była na głodzie. Raz gorąco raz zimno telepało mnie ciągle, raz nerwowa, pobudzona raz senna i bez sensu życia. Ludzie nie bierzcie tego gówna!!!

aniolek78

Miasto: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-05-07, 09:56   

Artur napisał/a:
gratuluję... powodzenia...
- nie sugeruje nic, ze bede brała, to czysty wywód

Venia - ja dosyc sie nafaszerowalam roznymi farmaceutykami (isolipan - cudownie sie czulam, schudłam 30kg, bylam bardzo szczesliwa i gdybym mogla go brac bralabym go jeszcze raz, ale wiadomo, ze kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje, xenical-bez sensu, bo nie jadam tłusto, nie cierpie wrecz tłuszczu, wiec nic nie chudłam, meridia- potworny efekt jojo w zasadzie to bylo podowjne tycie w trakcie brania, mazindol - brak efektow)...wiec tez uwazam, ze to faszerowanie jest truciem organizmu i dlatego jestem na tym forum, by w inny sposob sobie pomoc...własnie poprzez ćwiczenia i stosowna diete, a ze wspomagaczy jezeli w ogole mozna to w taki sposob nazwac to bede brala karnityne, zioła, herbaty zielone itp.

skaza

Wysłany: 2007-05-07, 10:32   

swego czasu brałam przez ponad pół roku Xenikal - najbardziej schudł mój portfel.
Jeszcze wcześniej brałam inny "super" wynalazek na receptę - po latach okazało się, że jest rakotwórczy i całkiem wycofano go z aptek.

plagod01

Miasto: Warszawa
Wysłany: 2007-05-07, 20:09   

Ponieważ pracuję w aptece korzystałam z różnych wspomgaczy. Isolipan działał nieżle ale został wycofany z obiegu ze względu na dolegliwości sercowe były zgony, używałam meridię ale po 6 tabletkach myślałam , że sie wykończę pozostało wiele innnych specyfików ale tylko rujnowały kasę. Aniołeczku słyszałam wiele dobrego o L-karnitynie ale w połączeniu z ćwiczeniami. Powodzenia.

paula

Miasto: Częstochowa
Wysłany: 2007-05-07, 22:29   

jesli chodzi o jakiekolwiek wspomagacze to l-karnityne moge polecic tylko przy regularnych cwiczenia a polecic moge takze Zelixe jest to polski odpowiednik meridi na mnie zadziałała i schudłam 10 kg w ciągu 3 miesiecy ale wiadomo nie na kazdego działa a i ta zelixa kosztuje tylko 37zł

joannaw

Miasto: LODZ
Wysłany: 2007-05-08, 15:04   

Co do farmaceutycznych wynalazkow ,to ich trochę popróbowałam.
Najlepszy efekt był po wycofanym Isolipanie ,ale niestety utrzymał się tylko pół roku.Reszta ,czyli meridia i inne ,zero efektów na biodrach ,ale w portfelu super.
Dlatego dałam sobie z nimi spokój i "zafundowałam" sobie opaskę!

Ter-Ma

Miasto: Dolny Śląsk
Wysłany: 2007-05-08, 16:48   

Krótko przed operacją chlo stosowałam preparat o nazwie GLUCOBAY - jego działanie polega na zmniejszeniu wchałaniania węglowodanów w jelitach. Przez miesiąc schudłam 1,5 kg - co widać w moim profilu. Lek jest stosowany w leczeniu cukrzycy w powiazaniu z preparatami obniżającymi poziom cukru. Niektórzy lekarze zapisują go także na obesitas. Po operacji nie stopsuję tego leku.

ola

Wysłany: 2007-05-08, 18:41   

Izolipan na mnie wcale nie działał a czułam sie po nim fatalnie. Natomiast meridię znosiłam bardzo dobrze i miałam efekty ale uważam ,że te wszystkie środki sa dla osób , które maja kilka - kilkanaście kg nadwagi a nie otyłość olbrzymią. Barierą w meridii był ograniczony czas jej ( chyba 3 miesiące ) stosowania czyli dla nas mega grubasów nie nadaje się bo co dalej po zrzuceniu 8 kg skoro trzeba lek odstawić .

plagod01

Wysłany: 2007-05-09, 11:59   

Meridię mozna stosowac do 1 roku ale nie więcej.

Agnesos

Wysłany: 2007-05-09, 12:21   

meridie biore chyba od 3 miesięcy codziennie żeby mnie nie ciagło do słodyczy, i jest dobrze, jak zapomne jednej dawki to zauwazyłam ze jestem bardziej głodna, ale będe brac nadal do roku jeszcze daleko, pamietam ze adipexu nie mozna było brac dłuzej niz 3 miesiące (trzebabyło zrobic jakaś przerwe), napewno tak samo jest z meridią.

z ulotki "Dane dotyczące stosowania przez okres dłuższy niż jeden rok są ograniczone"

buffi

Wysłany: 2007-05-10, 13:37   

adipexu nie warto brac od tego mozna sie wykonczyc .to jest narkotyk i przekracza wydolnosc serca .znam przypadki czujesz sie jak mlody bog mnostwo energii zero checi na jedzenie ale .mozna prawie wogole nie spac ale jak zaczynaja sie skutki uboczne dusznosci.omdlenia.kolatania serca ,wysokie skoki cisnienia .i kiedy przyjezdza pogotowie lekarze nie bardzo wiedza jak pomoc .i w dobrym ukladzie moze konczyc sie leczeniem szpitalnym....nie bierzcie tego....Sama natomiast jestem ciekawa dzialania tego zelixe tez chcialam sie troche czyms wspomoc i nie wiem czy mazindol jest jeszcze w obiegu czy to zelixe bedzie lepsze ?troche uwazam ze za duzo jem i chcialam ryjek przykrocic ,bo stoje w miejscu i nic nie chudne.

tez

Wysłany: 2007-05-10, 14:54   

Buffi - tylko nie mazindol :!: A zreszta z tego co wiem jest juz jakis czas temu wycofany. Ja to kiedys brałam i owszem efekty chudnięcia super, ale skutki uboczne tragiczne - podobnie jak piszesz o adipexie - działa jak narkotyk, nie funkcjonuje sie po tym normalnie i wyniszcza organy wewnętrzne. Okropność. O zelixe nie słyszałam, ale zaciekawiło mnie, że jest polski i tańszy odpowiednik meridii, choc to raczej narazie nie dla mnie, bo będe próbowała zrzucić jeszcze troszkę bez takich wspomagaczy. Napewno gdybyśmy chcieli coś z takich wspomagaczy zazywać to przede wszystkim powinniśmy zapytać lekarza.

alicja

Wysłany: 2007-05-10, 15:05   

buffi, chudniesz ładnie i nie popędzaj tego.Przecież prawie wszyscy piszemy ,że zdecydowaliśmy sie na chlo bo inne srodki zawiodły.Więc po co znów sięgać do tych innych cholerstw?Żeby znów zrąbac sobie metabolizm?To bez sensu.Operacja nam dowiodła że tylko ograniczenie jedzenia daje jakieś efekty.Jeżeli z tym trudno sobie poradzić to chyba jednak tylko jakas grupa wsparcia.Madziu przeanalizuj sobie wszystko i raczej nie sięgaj po chemię.Pozdrawiam.

plagod01

Wysłany: 2007-05-10, 15:32   

Dziewczyny nie probujcie tych specyfików przecież to narkotyki oba oparte na amfetaminie nie po to cierpiałyście i dałyście się pokroić żeby znów korzystać z takich świństw. Napewno będziecie chudły tylko nie zawsze w takim tempie jakim byście chciały. Powolne chudniecie jest naprawdę wskazane. Pozdrawiam.

misiakisia

Miasto: Kraków
Wysłany: 2007-05-10, 17:21   

plagod01, przecież po meridi chudnie sie własne bardzo powoli zgodnie ze zdrową dietą, gdyby była szkodliwa meridia nie została by na rynek wypuszczona, a co do mazindolu a zreszta czego ja nie probowałam :mrgreen: nic prócz meridi nie działa na mnie - teraz meridia kosztuje od 70 zł do 100 najdrożej na miesiąc wiec mysle ze warto.... zreszta napewno jak wiekszosć z nas tu wszystkich każdy czegoś próbował :-?

arzepka

Wysłany: 2007-05-10, 17:30   

Takie leki dopuszczają, potem ktoś umiera i wycofują... Amfetamina 30-kilka lat temu była lekiem na pobudzenie sprzedawanym na receptę w normalnych aptekach... Niestety przemysł farmaceutyczny zrobi wszystko aby zarobić... a kilka ofiar śmiertelnych, całe rzesze uzależnionych? Kto by się przejmował... odszkodowania pójdą w koszty... :/

Te leki to w większości pochodne amfetaminy, tak czy inaczej zmieniające świadomość... To są leki psychotropowe... Leki przeciwko depresji też powodują spadek wagi. Po prostu to za duży kaliber w stosunku do korzyści jakie dają... kilka kg utraty wagi kosztem niebezpieczeństwa uzależnienia czy rozregulowania gospodarki hormonalnej organizmu na długie lata...

Stanowczo odradzam, szczególnie po operacji...

alicja

Wysłany: 2007-05-10, 18:00   

Jednym z działań amfetaminy jest brak łaknienia,a czasem wręcz jadłowstręt.Trudno żeby nie było efektów odchudzających.Ale zanim się schudnie szybciej o psychozę amfetaminową.A tą leczy się dlużej i ciężej niz otyłość.

Ja również stanowczo odradzam.

Ulcia

Wysłany: 2007-05-10, 18:38   

najskuteczniejsza jest efedryna, zawarta między innymi w tak znanym meizitanc'u. Niestety zmiany w organizmie jakie powoduje są nieodwracalne, czasem zabójcze, może nie od razu, czasem (to ważne dla kobiet) odbija się na zdrowiu dziecka, urodzonego po "terapii".
Jest to narkotyk (pochodny amfetaminy).
Amfetaminy, która odchudza, pobudza, pozwala przyswoić ogromne partie materiału (tu pozdrawiam brać studencką) ale jest narkotykiem. I tu się zaczyna problem.

Ale jak już wielokrotnie pisaliśmy, nałóg przechodzi w nałóg.
Natura nie lubi próżni.
Jak skończyłam z dzikim żarciem, a zaczęłam palić.

misiakisia, pomyśl jeszcze raz o meridi, u mnie spowodowała gigantyczne zmiany hormonalne, to jak wiesz, nie są witaminy. Pomaga, ale jojo jak zawsze po diecie.
pozdrawiam Ula

buffi

Wysłany: 2007-05-10, 23:54   

lekarze odradzaja wszystko wiem bo pytalam.nie chca sluchac o zadnym braniu tabletek po operacji. Ulcia akurat tego specyfiku o ktorym piszesz nie znam wogole.ale to straszne ze ma takie skutki uboczne...przerazajace ...macie wszyscy racje ze to wszytko chemia i trucie.narazie wspomagam sie herbatkami herbapolu slim figura1spalanie .dopiero4dzien zobaczymy w skali miesiaca czy cos drgnie.....Ulcia widzisz ja zrobilam tak jak ty od dnia zalozenia opaski rzucilam palenie .29czerwca byloby2lata i ostatnio mam wrazenie ze sie rzuce z powrotem na papierosy,brakuje mi palenia narazie jeszcze walcze ale zobaczymy...a co najciekawsze psycholog powiedzial ze to bardzo zle ze sie tak odstawia2nalogi naraz .to jego zdaniem bardzo niewskazane i zle posuniecie?

Ulcia

Wysłany: 2007-05-11, 05:08   

buffi, z moim paleniem to cała historia :-/
zaczęłam palić jako 15 letnie dziewczę, aż do ukończenia technikum. Potem miałam przerwę, potem popalałam.
02 czerwca 2004 czyli okres operacji, rzuciłam.
Popalałam na imprezach, przy alkoholu, ale już sporo po operacji.
W listopadzie ub roku zaczęłam palić dobre.
Pamiętam zawód w głosie dziecka mówiącego "Ulcia, a ja myślałam, że nie palisz... :-( :-( "
kiedy to przydybała mnie z fajeczką na dworku. Ale jeszcze nie wykablowała dziadkowi ;-) tal jak w przypadku swojej rodzonej matki, mówiąc, że mama to kopytek może i nie umie zrobić, ale papierosy umie palić.
Mam 33 lata, jestem naczelnikiem 40 - osobowego wydziału, charakter mam od cholery, ale przy starym nie zapalę...
ha ha :-?

ale mnie wzięło z rana.

alicja

Wysłany: 2007-05-11, 08:41   

Gdyby nie moje rzucenie palenia pewnie nie musiałabym miec operacji :cry: Dwa i pół roku temu ważyłam 90 kg i miałam zakusy na mniej.Szło mi bardzo dobrze!Aż nadle podjęłam decyzję o rzuceniu papierosków.Życie z osoba po świeżym zawale i moja astma to chyba niezła motywacja.Efekt?Po roku waga 110kg po dwóch 118 i przerażenie tak ogromne że juz teraz napewno mogiła.Splot okoliczności doprowadził mnie do sali operacyjnej i do nieco niższej wagi.Jestem przeszczęśliwa że nie pale i wiem ze po papierosów NIE WRÓCĘ :!:

ola

Wysłany: 2007-05-11, 08:47   

Ja tez nie wrócę do palenia ; nie mam tez nic przeciw palaczom pod warunkiem aby palili tylko w swoich domach z szczelnie zamkniętymi oknami. :evil:

buffi

Wysłany: 2007-05-11, 08:59   

Ulcia ja palilam od16roku tak sie zaczelo.mniej.pozniej wiecej.przy moich rodzicach bardzo rzadko zawsze mowili rzuc to skoro tak malo palisz.nie wciagaj sie ale w sumie co oni wiedzieli a uswiadamiac ich nie mialam ochoty.ja juz mam taki charakter uwazam ze jak mniej wiedza to sa szczesliwsi.wiele rzeczy wole zdusic w sobie.i palilam do dnia zalozenia opaski.zapommnialam dodac ze pierwszy papieros przy mamie to jak mialam 25lat zabralam ja na wakacje i ze bylysmy razem dwa tygodnie dzien i noc razem wiec sila wyzsza wychodzilam sobie na taras i popalalam przeciez nie bede latac i sie ukrywac wiedziec wiedziala przeciez tylko jakos tak glupio mi zawsze bylo.swoja droga ten urlop byl okropny dobrze ze wczesniej w kwietniu bylam we wloszech i tam bylo super bo tu bylysmy w lipcu i mialam zimniej i marzlam na tym tarasie no ale nie jeczalam byl jeszcze urlop .pieniadze i w koncu moja inicjatywa a pogoda nad baltykiem wiadomo jak mozna trafic.i teraz niestety ostatnio przy alkoholu ciagnie mnie do fajek .na zlocie zapalilam.pozniej mialam tydzien wolnego i tez dwa razy zapalilam....fakt ze wypalam jednego dwa i jestem zasycona ale to sa zlego poczatki....nie chce palic nawet przy drinku...nie pomyslalabym ze po takiej dlugiej abstynencji jeszcze zacznie mnie tak ciagnac....narazie jeszcze walcze ...pozdrawiam cie ulciu

wikiwies

Wysłany: 2007-05-11, 10:08   

Ja, niestety, (biję sie w piersi) po wyleczeniu zapalenia płuc, znów zaczęłam palić.
Jestem bardzo z siebie niezadowolona i bardzo się wstydzę.
Taki słaby charakter, bardzo skłonny do uzależnień.
Tylko proszę, bez morałów, bo i tak wszystko wiem.
Ale w lipcu będę miała urlop, to może dołożę sobie jeszcze jeden stres - czyli zero papierosów.
I wiem, co mnie czeka - ogromny apetyt na słodycze przy bardzo zaawansowanej cukrzycy.

buffi

Wysłany: 2007-05-11, 12:51   

wlasnie jak nie tabletki .to papierosy ,albo slodycze.i wkolko cos jakies uzaleznienia.a nie mozna by tak bylo uzaleznic sie od chodzenia na basen czy biegania.albo silowni.tez chcialabym zeby cos drgnelo ale nic z siebie nie daje .co miesiac na basen sie zapisuje i dojsc nie moge .choc w tym miesiacu juz poszedl duzy krok .bylam dowiedzialam sie o karnety co ile jak nawet w pracy tez sie dowiedzialam ile mi firma odda i mysle ze od czerwca slowo cialem sie stanie .daj boze od tego sie uzaleznic.no i oczywiscie jak bede na urlopie to mam szczytny plan 3razy dziennie po minim1.5hspacerowac brzegiem morza tak dla zdrowia i moze co drugi dzien porzadna dyskoteka dla urody.moze to poruszy moje zastoje

kasia_nj

Miasto: Rzeszów
Wysłany: 2008-01-01, 19:48   Zelixa

Jestem na Zelixie juz miesiac....leci waga w dol w sumie bez zadnej diety...Bral ktos Zelixe???Jakiej opinie na jej temat?Chcialbym wiedziec czy branie jej ma sens? Co sadzicie??? Pomozcie...opinie zawsze sie przydadza.

kasia_nj

Wysłany: 2008-01-01, 19:53   Bol ktory nie znika :( dlaczego???

Kiedy dotkne lekko reka okolice zoladka czuje dyskomfort.Lekki bol. On sie nasila kiedy mocniej ucisne.Jest to o tyle meczace gdy chce zalozyc spodnie i pas scisnie mnie przy sklonie w to miejsce...ehhh....czy to nerwica zoladkowa??? moze cos innego??? moze ktos z was mial podobny przypadek...
Zreszta czasem jest tak ze czuje ten lekki bol caly czas...nie wiem co robic??? moze powinnnam isc na gastrosopie???

megii_

Wysłany: 2008-01-01, 20:30   

NAPEWNO DO LEKARZA !!!!!!!!!!!!!!!!! Badań sama nie rób idź do lekarza nich ciebie zbada i powie jakie badania zrobić... ;-)

megii_

Wysłany: 2008-01-01, 20:31   

pierwsze słysze... znowu jakieś cuda oschudzające ? :roll:

Ter-Ma

Wysłany: 2008-01-01, 21:21   

Tańszy odpowiedniki Meridii. Była już tu mowa o tych pigułach - poszukaj dobrze. Chyba więcej szkody niz pożytku i multum działań ubocznych. Wiele osób truło się tymi farmeceutykami przed chlo i w końcu i tak na stole operacyjnym się skończyło.

Ter-Ma

Wysłany: 2008-01-01, 21:27   

A może to skutki uboczne ZELIX-y ????? To jest skopiowane z polskiej ulotki tego preparatu:
Działanie niepożądane: Do często występujących działań niepożądanych (u ponad 10% pacjentów) należą: utrata apetytu, zaparcia, suchość w ustach, bezsenność. Rzadziej objawy ze strony układu krążenia: tachykardia, kołatanie serca, wzrost ciśnienia tętniczego, uderzenia gorąca; ze strony układu pokarmowego: nudności, nasilenie dolegliwości związanych z żylakami odbytu, ze strony OUN: zawroty i bóle głowy, parestezje, uczucie strachu, poza tym potliwość, zaburzenia smaku. Do bardzo rzadkich istotnych klinicznie działań niepożądanych (poniżej 1%) należą: ostre śródmiąższowe zapalenie nerek, mezangialno-kapilarne kłębuszkowe zapalenie nerek, plamica Schönleina i Henocha, drgawki, małopłytkowość, odwracalne zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych.
Uwagi:
Podczas przyjmowania leku należy stosować dietę o małej liczbie kalorii. U chorych na nadciśnienie tętnicze wymagane jest monitorowanie ciśnienia krwi. Należy uprzedzić pacjentów o możliwości upośledzenia zdolności do obsługi pojazdów i urządzeń mechanicznych.

alicja

Wysłany: 2008-01-01, 21:36   

kasia_nj, a czy to nie jest po tym cudownym środku odchudzającym który akurat zażywasz.Takie między innymi są skutki uboczne tych specyfików.Jest to odpowiednik meridi i takie samo działanie,a skutki uboczne również.

kasia_nj

Wysłany: 2008-01-01, 21:47   

Dziekuje dziewczynki!!!!

sama nie wiem. poprostu boli jak dotykam sie delikatnie i to mi nie daje spokoju.wiecie moja mala coreczka jak usiadzie mi w tym miejscu na brzuch to az mi sie slabo robi. nie wiem czy to po zelixie....poprostu chcialbym troszke mniej wazyc a wszystko tak ciezko mi przychodzi...

kasia_nj

Wysłany: 2008-01-01, 21:49   

Ter-Ma wiesz co ja Meridie stosowalam ale bardzo ale to bardzo zle sie czulam po niej. Zelixa sama nie wiem....jak to sie mowi z braku laku dobry kit. A ja nie mam szans narazie na CHLO wiec biore Zelixe moze faktycznie to po niej.

fryga

Miasto: Kruszwica
Wysłany: 2008-01-02, 12:14   

kasia_nj, KASIU,ja brałam Zelixe i jeżeli mogę Ci doradzić, to ostaw to szybciutko. Ja nie tylko po tym nie schudłam, ale po całkowitym odstawieniu utyłam 16 kg bez specjalnej pomocy z mojej strony....natomiast czułam się fatalnie..bóle głowy, bezsenność i stale łopoczące serce,,,,daj sobie z tym spokój kochana..

plagod01

Wysłany: 2008-01-02, 14:23   

Kasiu odstaw ten specyfik. Jestem farmaceutka i wiem co mówię (może mi się wydaje). W trakcie brania (jest z domieszką narkotyku) może i schudniesz ale to chudnięcie nie jest zdrowe. Przecież nie będziesz brała tego świństwa latami, pozakończeniu używania waga szybko pójdzie w górę a zdrowie będzie nadszarpnięte.

kasia_nj

Wysłany: 2008-01-02, 15:01   

plagod01..wiem zdaje sobie sprawe...ale wiesz jak jest milo papatrzec na ludzi, meza kiedy sie chodz troszke ciesza ze mam mniej?...to jest straszne.Jestem w kropce. :-(

kasia_nj

Wysłany: 2008-01-02, 15:38   

fryga....boje sie ze przytyje...i znow mnie zacznal nogi bolec.Co ja mam robic...ehh :-/

REKLAMA

Dołaczył: 02 Wrz 2003
Skad: www.otylosc.org